Ort.fi: Nykyiset rajoitustoimet kirkon toiminnassa käytössä ainakin heinäkuun loppuun

24.04.2020

Jumalanpalvelukset toimitetaan edelleen suljetuin ovin, leirejä tai kirkkokansaa yhteen kokoavia praasniekkajuhlia ei järjestetä. 

Hallitus ilmoitti 23.4. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Suomessa voitaneen siirtyä asteittain ja hallitusti laajoista yhteiskunnallisista rajoitustoimista tartuntatautilain mukaiseen tehostettuun epidemian hallintaan. Samassa yhteydessä korostettiin, että kaikista rajoitustoimista ei voida luopua kerralla, sillä tilanne on yhä vakava. Hallitus linjasikin jo nyt, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa on syytä jatkaa ainakin 31. heinäkuuta saakka.

Hallitus neuvottelee rajoitustoimenpiteistä irtaantumisesta 3. toukokuuta. Mahdolliset rajoitusmääräysten lieventämiset eivät tarkoita, etteikö kontakteja ja kokoontumisia tulisi edelleen välttää tartuntojen rajoittamiseksi.

Hallituksen uusista linjauksista riippumatta Suomen ortodoksisessa kirkossa on päätetty noudattaa kaikkia tällä hetkellä voimassa olevia rajoitustoimia heinäkuun loppuun saakka, mikäli niitä ei ole tarpeen tiukentaa. Näin voimme suojella kirkon jäsenistöä ja turvata mahdollisimman hyvin seurakuntien toiminnan jatkuvuuden.

Kesän aikana ei siis järjestetä kokoontumisia. Esimerkiksi leirejä järjestetään aikaisintaan koulujen syyslomien aikaan. Myöskään tavanmukaisia praasniekkajuhlia ei kesällä järjestetä. Kriparit siirtyvät koulujen tulevan lukuvuoden loma-aikoihin, ensi kesään tai ne järjestetään monimuoto-opetuksena seurakuntien hyväksi katsomalla tavalla. Kirkollisia toimituksia – esimerkiksi kasteita ja avioliittoon vihkimisiä – on hyvä lykätä edelleen tuonnemmas tai rajata toimituksiin osallistuvien määrä minimiin. 

Tämä on raskas uutinen meille kaikille. Moni on varmasti toivonut, että kokoontumisrajoitusten asteittainen purku mahdollistaisi piankin jumalanpalveluksiin osallistumisen. Meidän on kuitenkin edelleen asetettava yleinen etu ja lähimmäistemme terveys omien toiveidemme edelle. 

Yhteisten päätösten lisäksi meidän on kaikkien hyvä muistaa myös yksilötason varotoimet (käsi-, yskimis-, ja aivastamishygienia, turvaväli, sairastaminen kotona), joita on noudatettava koko epidemian ajan. Nämä toimet ovat oleellinen osa tehostettua epidemian hallintaa ja niiden merkitys kasvaa entisestään, jos ja kun yleisiä kokoontumisrajoituksia puretaan tai kevennetään.

Rukouselämä pyhäköissä ei pysähdy, siitä pitävät seurakuntien työntekijät huolen. Samalla he tekevät parhaansa löytääkseen uusia tapoja palvella, opettaa ja tukea avun tarpeessa olevia. 

Uutinen julkaistu Suomen ortodoksisen kirkon ort.fi-sivuilla 24.4.2020:
Ort.fi: Nykyiset rajoitustoimet kirkon toiminnassa käytössä ainakin heinäkuun loppuun

19.09.2020Mikkelin pyhäkölle 24000 euron peruskorjausavustus
18.09.2020Kanttorin sijaisuuden täyttäminen tapahtui oikein
17.09.2020Mikkelissä rajoituksia jatketaan 27.9. asti
12.09.2020Varkauden kirkon 60-vuotisjuhlat peruttu
10.09.2020Tilapäisiä koronarajoituksia Mikkeliin
03.09.2020Seniorikerho uusiutui Mikkelissä
28.08.2020Iltamuskari starttaa Varkaudessa
30.07.2020Seurakunnan päivitetyt koronaohjeet
18.07.2020Elokuussa toimintakausi käyntiin retkeilemällä!
11.07.2020Ilmoittautuminen Mikkelin ja Pieksämäen katekumeenikursseille on käynnistynyt

Siirry arkistoon »