Miksi kriparille?

Ortodoksisessa kirkossa katsotaan, että kastettu ja mirhavoideltu henkilö on iästään riippumatta kirkon täysivaltainen jäsen, jonka jäsenyys ei kaipaa enää erillistä vahvistusta aikuisuuden kynnyksellä. Siksi ortodoksisen kirkon järjestämälle kristinoppileirille osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eikä sille osallistumatta jättäminen vaikuta millään tavalla nuoren kirkolliseen asemaan.

Toisaalta kirkko katsoo hyväksi tarjota kaikille jäsenilleen opetusta eri elämäntilanteissa. Kristinoppikoulua pidetään niin tärkeänä opetusmuotona, että kirkkojärjestys velvoittaa seurakunnat järjestämään kaikille nuorille mahdollisuuden osallistua siihen.

Lue lisää:
Ort.fi: Kristinoppileiri eli kripari
Onl.fi: Hyvä tietää kristinoppikoulusta – usein kysyttyä

Kristinoppileirit kesällä 2020

Saimaan ortodoksinen seurakunta ei järjestä omia kristinoppileirejä, mutta voi valita mieleisesi leirin Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n tai muiden seurakuntien leirivalikoimasta, alla näet muutamia lähialueiden leirivaihtoehtoja. Seurakuntamme pastori Mikko Mentu toimii leiripappina ONL:n Valamon leirillä. Kristinoppileiri on mukavaa yhdessäoloa muiden ortodoksinuorten kanssa, uusien ystävien lisäksi saat kokemuksen omasta uskonnosta tulevaisuuden tueksi.

Seurakunta osallistuu jäsentensä leirikustannuksiin. Leirin omavastuuksi jää 100 euroa, kyydit leiriläinen järjestää itse. Ilmoittaudu suoraan leirin järjestäjälle valitsemasi leirin vastuuhenkilölle. Häneltä saat myös leiriä koskevia lisätietoja.

1. Ortodoksisten Nuorten Liiton kristinoppileiri:
su 7.6. – su 14.6.2020 Valamon luostarissa
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: onl@ort.fi tai puh. 050 4658173/040 685 8854

2. Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kristinoppileiri:
la 6.6. – la 13.6.2020 Pyhäkankaan leirikeskuksessa Uuraisilla
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: oili.makirinta@ort.fi tai puh. 0500 991621


3. Kuopion ortodoksisen seurakunnan kristinoppileiri:
pe 20.7.–pe 27.7.2020 Puroniemessä
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: roosa.hartikainen@ort.fi, puh. 050 4394 556