Kriparille kesällä 2018!


Kripari eli kristinoppileiri on se juttu, joka kuuluu 15-kesäisen kesään. Kriparit ovat varsin suosittuja – enemmistö ikäluokasta pitää sitä merkittävänä ja mieluisena etappina matkalla aikuisuuteen. Kripari tarjoaa 15-kesäiselle mahdollisuuden perehtyä papin, kanttorin ja ohjaajien kanssa ortodoksisen kirkon opetukseen ja ortodoksiseen elämäntapaan.

Saimaan ortodoksinen seurakunta ei järjestä omaa kriparia, mutta valittavana on muiden seurakuntien ja Ortodoksisten Nuorten Liiton (ONL) kripari. Isä Mikko Mentu Mikkelistä on opettajana Valamossa järjestettävällä kriparilla. Saimaan ortodoksinen seurakunta maksaa leirin osallistumismaksun - nuorelle jää järjestettäväksi matkat leiripaikalle.

Tässä listaa muutamista Itä- ja Keski-Suomessa järjestettävistä leireistä. Valita voi myös jonkin muun leiripaikan. Ilmoittaudu itse leirille, yhteystiedot ovat alla. Lisätietoja voi kysellä samalla.

1. ONL:n kristinoppileiri su-la 10.–16.6.2018 Heinäveden Valamon luostarissa. Ilmoittautumiset: annakaisa.leussu(at)ort.fi tai puh. 050 465 8173 tai 040 685 8854.

2. Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kristinoppileiri la-la 9.-16.6.2018 Uuraisten Pyhäkankaan leirikeskuksessa. Päätösliturgia su 17.6. Jyväskylän ort. kirkossa. Ilmoittautumiset jooa.sotejeff-wilson(at)ort.fi tai puh. 050 099 1621.

3. Kuopion ortodoksisen seurakunnan kristinoppileiripe-pe 20.-27.7.2018 Rautalammin Puroniemessä. Lisätietoja: roosa.hartikainen(at)ort.fi tai puh. 050 439 4556.

Miksi kriparille?

Ortodoksisessa kirkossa katsotaan, että kastettu ja mirhavoideltu henkilö on iästään riippumatta kirkon täysivaltainen jäsen, jonka jäsenyys ei kaipaa enää erillistä vahvistusta aikuisuuden kynnyksellä. Siksi ortodoksisen kirkon järjestämälle kristinoppileirille osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eikä sille osallistumatta jättäminen vaikuta millään tavalla nuoren kirkolliseen asemaan.

Toisaalta kirkko katsoo hyväksi tarjota kaikille jäsenilleen opetusta eri elämäntilanteissa. Kristinoppikoulua pidetään niin tärkeänä opetusmuotona, että kirkkojärjestys velvoittaa seurakunnat järjestämään kaikille nuorille mahdollisuuden osallistua siihen.

Lue lisää

Lisätietoja Saimaan seurakunnan kripareista saat: isä Bogdan Grosulta puh. 040 480 3677 tai bogdan.grosu(at)ort.fi