Miksi kriparille?

Ortodoksisessa kirkossa katsotaan, että kastettu ja mirhavoideltu henkilö on iästään riippumatta kirkon täysivaltainen jäsen, jonka jäsenyys ei kaipaa enää erillistä vahvistusta aikuisuuden kynnyksellä. Siksi ortodoksisen kirkon järjestämälle kristinoppileirille osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eikä sille osallistumatta jättäminen vaikuta millään tavalla nuoren kirkolliseen asemaan.

Toisaalta kirkko katsoo hyväksi tarjota kaikille jäsenilleen opetusta eri elämäntilanteissa. Kristinoppikoulua pidetään niin tärkeänä opetusmuotona, että kirkkojärjestys velvoittaa seurakunnat järjestämään kaikille nuorille mahdollisuuden osallistua siihen.

Saimaan ortodoksinen seurakunta ei järjestä omia kristinoppileirejä, vaan leirit on toteutettu yhteistyössä muiden leirinjärjestäjien kanssa. Seurakuntamme tukee kriparille lähteviä jäseniään osallistumalla leirikustannuksiin ja järjestämällä keväisin omia paikallisia kripari-infoja. Seurakuntamme pappi isä Mikko Mentu on viime kesinä toiminut leiripappina ONL:n Valamon kriparilla.

Syyskauden aikana lähetämme kriparilaisten koteihin kirjeen, joka sisältää tarkempia tietoja tulevan kesän leireistä ja ilmoittautumisesta.

Lue lisää:
Ort.fi: Kristinoppileiri eli kripari
Onl.fi: Hyvä tietää kristinoppikoulusta – usein kysyttyä