Ortodoksi.net -sivusto on jälleen avattu

Share |
01.09.2017

 
Noin vuoden suljettuna ollut Ortodoksi.net -tietosivusto avattiin jälleen uuden kirkkovuoden alkamisen (1.9.) kunniaksi. Sivusto on ollut suljettuna teknisten ongelmien vuoksi. Sivuston avaaminen mahdollistui Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin tuella.

Ortodoksi.net-sivusto on ollut toiminnassa 12 vuotta, jona aikana se on kasvanut yhdeksi ortodoksisen maailman merkittävimmistä internetsivustoista. Sivustolta löytyy erilaisia ortodoksisuutta käsitteleviä artikkeleja ja opetuspuheita, sekä laaja liturgisten tekstien kokoelma, sisältäen esimerkiksi Minean, yhden merkittävimmistä liturgista tekstikokonaisuuksista. Minea käsittää ortodoksisen kirkkovuoden jokaisen päivän ehtoo- ja aamupalvelusten sekä niin sanottujen liikkumattomien juhlien jumalanpalvelustekstit.
 
Toinen merkittävä liturgisten tekstien kokonaisuus, joka löytyy sähköisenä versiona Ortodoksi.net-sivustolta, on Oktoehos eli tekstikokonaisuus, joka sisältää päivittäisiä jumalanpalvelustekstejä jaettuina kahdeksan viikon jaksoihin. Nämä tekstit sijoittuvat palveluksiin, jotka alkavat maanantaista kaikkien pyhien viikon jälkeen (helluntain jälkeen) ja päättyvät aikaan ennen suuren paaston alkua.
 
Edellä mainittujen lisäksi Ortodoksi.netin sivuilta löytyy lukuisa joukko muitakin tärkeitä, jumalanpalveluksissa käytettäviä liturgisia tekstejä sekä jumalanpalvelusohjekirjoja sähköisessä muodossa, esimerkiksi Vigilia-käsikirja ja Euhologion eli pyhien toimitusten käsikirja.
 
Ortodoksisuutta käsittelevien artikkelien ja liturgisten tekstien lisäksi sivustolta löytyy ikonikuvia ja artikkeleja ikoneista, ortodoksisista kirjoista ja äänitteistä, videoita, nuotteja ja monenlaista muuta opetusmateriaalia niin koulujen uskonnonopetuksen kuin vaikka ortodoksiseen kirkkoon liittyvän opetuksen tueksi. Ortodoksi.net-sivustolla on myös videokanava YouTube-palvelussa ja aktiivinen Facebook-ryhmä, jossa käydään keskusteluja ortodoksisuudesta.
 
Ortodoksi.net-sivusto toimii yksityisten ortodoksisen kirkon jäsenten talkoovoimien avulla. Sivusto julkaistiin pääsiäisenä vuonna 2005 noin 50 artikkelin kokoelmana. Siitä se laajeni vuosien saatossa laajaksi kokonaisuudeksi, jossa on ollut lukuisia ihmisiä mukana talkootöissä. Tällä hetkellä sivuja löytyy yli 12 000, joista noin 5000 on laajoja artikkeleita.
 
Ortodoksi.net osoittaa suuret kiitoksensa Valamon luostarille, jonka henkisellä ja teknisellä tuella sivustomme saatiin jälleen avattua ja toiminta varmistettua pitkälle tulevaisuuteen. Kiitämme erityisesti luostarin igumenia, arkkimandriitta Sergeitä hänen osoittamastaan ymmärryksestä ja henkisestä tuesta sivustollemme sekä munkkidiakoni Viktoria suurenmoisesta teknisestä avusta, joka on ollut arvokkaana tukenamme sivuston uudelleen ylösnostamisessa. Toivomme luostarille, sen asukkaille ja yhteistyöllemme monia armorikkaita vuosia.
 
Lisätietoja:
Ortodoksi.net / ylläpito Petja Pyykkönen
info@ortodoksi.net
www.ortodoksi.net


22.03.2018Rovasti Pekka Jyrkinen: Virvon varvon, tuoreeks' terveeks'
21.03.2018Liki 100 kuulijaa luentokonsertissa Pieksämäellä
20.03.2018Suureen skeemaan vihkiminen Lintulan luostarissa
19.03.2018Kevään Aamun Koitto on ilmestynyt
18.03.2018Upeita pääsiäismunia Savonlinnan ikonipiiristä
18.03.2018Virpomavitsatalkoisiin!
16.03.2018Kiinteistöjen remontteja Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa
16.03.2018Neuvoston päätöksiä 15.3.2018
15.03.2018Isä Pekka Jyrkinen: Eros, agape ja filos Maria Egyptiläisen elämässä
03.03.2018Luentokonsertit Varkaudessa ja Pieksämäellä

Siirry arkistoon »