Risti kulki ekumeenisesti Mikkelissä

Share |
20.01.2018

Kristittyjen yhteisellä rukousviikolla tammikuussa on ollut tapana järjestää Mikkelissäkin ekumeeninen ristisaatto. Tänä vuonna se järjestettiin perjantaina 19.1. teemalla ”Herran käsi on voimallinen”. Pelastusarmeijan tiloihin oli saapunut runsas kolmisenkymmentä innokasta vaeltajaa.

Vietimme pienen hartaushetken Pelastusarmeijan tiloissa Benjamin Hurstin ja Anna Liisa Piiparisen johdolla. Täältä matka jatkui ristin johtamana pienessä pakkassäässä Mikkelin tuomiokirkkoon, jossa meitä odotti aluekappalainen Hilveliisa Ukkonen. Hän kertoi, että vietimme juuri samaisena päivänä myös piispa Henrikin muistopäivää ja alttarilla olisi tullut olla punaista väriä marttyyrien muistoksi, mutta alttari oli kuitenkin puettu valkeaan.

Hilveliisa Ukkonen puhui erityisen lämpimästi maahanmuuttotyöstä ja painotti lähimmäisen rakkautta arjessa. 

Tuomiokirkosta matka jatkui Mikkelin tunnelmalliseen, yli 200 vuotta vanhaan, Pitäjänkirkkoon, jossa aluekappalainen Osmo Luukkonen tervehti meitä laupiaan samarialaisen evankeliumitekstillä ja saimme yhtyä ekumeeniseen Isä meidän -rukoukseen. Hän myös kertoi, että olimme täällä vanhassa kirkossa Beetlehemin tähden alla, sillä katossa, keskellä kirkkoa, on pysyvästi iso valaiseva tähti. Pitäjänkirkkoa on vaikea pitää talvisin lämpimänä (kuten meidän ortodoksista kirkkoakin), joten siellä on hyvä olla takit yllä!

Sieltä jatkoimme kulkua Mikkelin ortodoksikirkolle, jossa meidän vaellustamme valaisivat  roihut pihalla ja kirkonkellojen kutsuva soitto. Isä Mikko Mentu ja kanttori Maria Mentu johdattelivat meidät ortodoksiseen hartaushetkeen tuohusten lempeässä valossa. Hartaushetken jälkeen oli vuorossa iltatee, jonka meille olivat keittäneet seurakunnan vapaaehtoiset. Iloinen puheensorina täyttikin pian seurakuntatalon ja kuulumisia vaihdettiin vilkkaasti.

Evankelis-luterilaisen kirkon emerituspiispa Voitto Huotari kiinnitti puheessaan huomiota siihen, kuinka meidän tulisi ponnistella vieläkin enemmän kristittyjen yhteyden voimistamiseksi, myös täällä Mikkelissä. Meidän tulisi iloita yhteydestämme toisiimme ja pyrkiä arjen tasolla tuomaan julki yhteistä uskoamme. 

Piispa Huotari on sitä mieltä, että me olemme kuitenkin tosiasiassa jo yhtä rukouksessa ja uskossamme kolmiyhteiseen Jumalaan, mutta käytännön toimet tämän yhteyden osoittamiseksi, puuttuvat suurelta osin.  Siinä meillä onkin vielä paljon tehtävää. Piispa päätti puheensa toivotukseen, että meillä kaikilla olisi Jumalan voimalliset ja siunaavat kädet yllämme ja suojanamme.

Kristiina Markkula

1_Mik_ekum.JPG

2_Mik_ekum.JPG

8_Mik_ekum.JPG

9_Mik_ekum.JPG

10_Mik_ekum.JPG


28.04.2018Mikkelin kirkko 60 vuotta kesäkuussa
27.04.2018Mikkelin kirkon remontti siirtyy vuodella
26.04.2018Toisen kanttorin työaika ja -tehtävät lisääntyvät
17.04.2018Nyt kesäleirille ilmoittautumaan!
13.04.2018Perhepäivä la 28.4. Mikkelissä
01.04.2018Kristus nousi kuolleista! Kuvia Varkauden pääsiäisyön palveluksista.
30.03.2018Kristuksen ylösnousemus agnostikon silmin
27.03.2018Pääsiäisyön juhla-ateriat kutsuvat!
22.03.2018Rovasti Pekka Jyrkinen: Virvon varvon, tuoreeks' terveeks'
21.03.2018Liki 100 kuulijaa luentokonsertissa Pieksämäellä

Siirry arkistoon »